Let op de voorwaarden van je energie contract!

Energie, stroom en gas in één is heerlijk eenvoudig. Vandaag de dag is het dan ook het meest gewenste pakket voor particulieren. Die willen natuurlijk vooral niet te moeilijk doen over hun energie. Daardoor wordt er echter wel een belangrijke kans gemist. Namelijk om flink te besparen. De energiemarkt is namelijk behoorlijk competitief. En om met elkaar de concurrentie aan te kunnen gaan, zullen leveranciers zich flink buiten de paden begeven. Energie is tenslotte energie. De consument zal het niet heel veel uitmaken – al is tegenwoordig wel een belangrijk onderscheid te maken in grijze en groene stroom. Duurzaamheid staat bij de meesten hoog in het vaandel. Mits er niet te veel voor betaald hoeft te worden, natuurlijk.

Aanbiedingen, of toch gewoon goede voorwaarden?

Zoals gezegd proberen leveranciers je binnenboord te trekken met aanbiedingen en mooie praatjes. Dat gebeurt vaak in de vorm van geweldige welkomstbonussen. Die bonussen geven een zeer vertekend beeld van wat je nu precies gaat betalen. Want wat als na de eerste paar maanden je maandbedrag ineens omhoog schiet? Dan is die gratis iPad toch niet meer zo’n leuk welkomstcadeautje.

Kijk daarom altijd verder dan de welkomstbonus of aanbieding. Zeker bij afloop van je contract zal je goed moeten kijken wat er gebeurt. Bij het aflopen kom je namelijk al snel in het variabele tarief terecht. Omdat er weinig rekening wordt gehouden met jouw unieke situatie, betaal je al snel te veel.

Te veel energiebedrijven, op dat hele kleine stukje aarde

In Nederland hebben we inmiddels ruim dertig bedrijven die energie leveren – met alles bij elkaar opgeteld maar liefst vierhonderd verschillende energiecontracten. Hoe kun je dan nog makkelijk gaan vinden wat de beste is voor jouw situatie? Elke contract en elke aanbieder naast elkaar leggen is simpelweg te tijdsintensief. Natuurlijk kun je de selectie zelf kleiner maken. Bijvoorbeeld door volledig te kiezen voor groene stroom. Je zal zien dat er ook dan nog te veel overblijft om eenvoudig een keuze te maken. Daarom kun je vandaag de dag gelukkig energie vergelijken.

Energie vergelijken voor het beste contract

Je zoektocht naar goede en goedkope energie hoeft gelukkig niet lang te duren. Ga gewoon energie vergelijken! Zo vind je al snel een goed contract wat aansluit op jouw situatie en behoefte. Bovendien kun je met vergelijken ook goed opsnorren welke aanbieder nu de groenste energie aanbiedt. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en draag je ook nog je steentje bij in het kader van duurzaamheid.