Kiezen maar: douchecabine of inloopdouche?

Wat maakt nou een fijne douche? Zijn het de stralen die best hard op je neerkomen, terwijl je lekker weg kunt dromen over wat je morgen gaat doen op je vrije dag? Is het dat gevoel van warme stoom en douchegel? De douche-ervaring is voor iedereen anders. Daarom is het belangrijk om te weten wat jij fijn vindt als je een nieuwe douche gaat uitkiezen. In deze blog wil ik de verschillen tussen een douchecabine en een inloopdouche in kaart brengen. Hopelijk helpt het je met beslissen.

Douchecabine

Een douchecabine is een dicht hokje. Deze worden ook het meest gebruikt. Je hebt ze in verschillende formaten en ze kunnen in de hoek van je badkamer staan of op een andere plek. Een douchecabine houdt de stoom die vrijkomt bij het douchen vast. Het blijft in de cabine en komt niet verder je badkamer in. Bovendien blijft het water in een gesloten douchecabine ook binnen de cabine. Je scheidt je douche als het ware af van je badkamer.

Inloopdouche

Een inloopdouche doet juist precies het tegenovergestelde van een douchecabine. Je douche wordt een essentieel en levend onderdeel van je badkamer. Het douchen wordt meer als een vloeibaar deel beschouwd, je loopt er zo in (letterlijk). Stoom komt meer in de badkamer. Vaak heb je wel een douchegoot die het water netjes afvoert, maar niet al het water blijft in de buurt van de douche. Bij een inloopdouche hoort ook een regendouche als douchekop. Dat is overigens heerlijk zo’n regendouche. Dat wekt het zoals de naam al zegt echt het gevoel van regen op.

De voordelen en de nadelen

Ik zou persoonlijk de douchecabine fijner vinden, maar mijn partner zou kiezen voor de inloopdouche. Zelf vind ik het idee heel fijn van een afgesloten doucheruimte die heerlijk stomerig wordt. Mijn partner vindt juist het idee van zo even de douche inlopen fijn. Ook heb je dan minder stoom in je gezicht. Je hebt alleen wel met een inloopdouche meer water dat zich door je badkamer verspreidt. Bij een inloopdouche hoort vaak ook geen badkamermatje en bij een douchecabine wel. Je kunt echter heel makkelijk dat waterprobleem oplossen door een ramenwisser te nemen en even gauw dat vocht terug richting de douche te duwen. Het komt dus echt aan op persoonlijke voorkeur. Misschien heeft de inloopdouche wel een wat luxere uitstraling. Wat je ook kiest: een inloopdouche of douchecabine maken geen verschil in energieverbruik.