Infrarood panelen op stroom in plaats van gas

Ben jij net als ik altijd erg voorstander van het milieu? Dan zijn infrarood panelen echt iets voor jou! Ik ben zelf een aantal maanden geleden in aanraking gekomen met deze relatief nieuwe techniek en eerlijk gezegd wil ik nu al niet meer zonder. Niet alleen de prettige warmte of de vele vormen en modellen hebben mij zo enthousiast gemaakt, ook de aanschafprijs en onderhoudskosten van infrarood panelen zijn zeer laag! Ben jij benieuwd wat voor voordelen er nog meer allemaal zijn? Lees dan gauw verder en laat je inspireren!

Infrarood panelen zijn goedkoop voor de portemonnee

Zoals ik al zei kun je relatief goedkoop gebruik maken van infrarood panelen. Zo is de aanschafprijs bijvoorbeeld relatief laag in vergelijking met de aanschafprijs van bijvoorbeeld een nieuwe gaskachel of open haard. Daarbij verbruikt een infrarood paneel alleen energie als je in de ruimte zit waar deze aan staat, bij het verlaten van de ruimte dien je het paneel namelijk weer uit te zetten. Hierdoor gebruikt een paneel relatief weinig stroom en hoef je niet uren lang de verwarming aan te zetten voordat je bijvoorbeeld in de kamer aan het werk gaat. Ook is het installeren van een infrarood paneel zo gebeurd en hoeven er geen lelijke leidingen en buizen voor een gaskachel meer door de kamer te lopen!

Nog meer voordelen!

Zoals ik al zei kost het dus zeer weinig om infrarood panelen te laten installeren, maar ook het onderhoud zal jou niet bang maken. Zo zijn de panelen van sterk materiaal en gaan deze lang mee. Daarbij zit er vaak een goede garantie op de infrarood panelen waardoor je je hierover geen zorgen hoeft te maken. Zelf heb ik sinds een aantal maanden panelen in mijn woonkamer, slaapkamer en badkamer hangen en ik zou nu al niet meer zonder willen. Niet alleen vanwege het feit dat ik tegen het gebruik van gas ben en ik voorstander ben van een zo groen mogelijk milieu, maar ook omdat ik nu eenmaal hou van lekkere warmte. Ook ben ik best wel gek op een strak design en daar past een ouderwetse gaskachel natuurlijk echt niet meer bij! Ben jij al overtuigd? Mocht dit niet het geval zijn is dit natuurlijk helemaal niet erg. Zelf heb ik mij ook eerst goed laten bijpraten over alle mogelijkheden van infrarood panelen voordat ik de beslissing maakte om deze aan te schaffen. Ik kan je alleen maar zeggen dat jij degene bent die de uiteindelijke beslissing moet maken en dat je je door niemand hoeft laten over te halen. Geniet van de mogelijkheden van infrarood panelen en ontdek wat er bij jou past!