Vernieuw je huis met deze tips!

Ben je toe aan iets nieuws, maar heb je weinig te besteden? Kies je altijd met jouw smaak nét de duurste optie uit, waardoor je nooit precies datgene bereikt wat je voor je zag omdat je budget het niet toelaat? Er is veel wat je zelf kunt doen dat er bijna precies hetzelfde uit komt te zien als iets waar je in de winkel groot geld voor neer moet tellen. Want niet iedereen heeft altijd even veel over, maar iedereen droomt groot over het interieur van zijn of haar dromen. Met trucjes en een beetje slim omdenken krijg jij het interieur van je dromen voor een mooie prijs!

Decoratie voor weinig

De juiste decoratie kan een interieur helemaal samenbrengen. Als je geen geld had voor dure behang patronen gekleurde verf of meubels die allemaal op elkaar zijn afgestemd, kun je verspreid door het huis bijvoorbeeld kleine kleuraccenten aanbrengen door middel van decoraties en versieringen, of bijvoorbeeld kunstwerken en versieringen in eenzelfde thema. Een hele witte muur en houten vloer met leuke blauwe accenten in bijvoorbeeld de gordijnen en schilderij en kaarsjes, of gouden accenten in deurknoppen, kandelaren en noem maar op. Met een bus spray paint en een goedkopere variant van wat je wil spuit je een decoratiestuk gemakkelijk in de gewenste kleur. Bij een hobbywinkel vind je de mooiste decoraties om precies te krijgen wat jij wil! Dus pak je verf, spray paint, kraaltjes, kettingen en stickers maar uit de kast, leg je gereedschap en je lijmpistool klaar – en ga lekker aan de slag!

Stijlvol design

Het is helaas al snel aan een interieur te zien of dit veel geld heeft gekost. Een peperdure grote televisie is een grote weggever, maar ook bepaalde uitstralingen van de meubels. De truc is echter dat je met een paar luxere items het kan doen lijken alsof álles binnen die prijscategorie valt. Investeer dus echt in items waar je weg van bent in plaats van voor een goedkoper alternatief te gaan. Denk aan een centerpiece schilderij, een mooie grote kast of je lampen vervangen door inbouwbare dimbare led downlighter. Die zorgen voor prachtig licht van bovenaf en bieden de mogelijkheid om licht te dimmen voor extra sfeer. Daarbij biedt dit dimbare effect de mogelijkheid om energie te besparen; een optie tussen licht uit en licht op helemaal fel, want soms is meer dan dat simpelweg niet nodig.