Letten op je energie verbruik doe je zo

Niemand vindt het leuk om aan het einde van de maand een torenhoge energierekening te ontvangen. We besparen met zijn allen het liefst wat meer op die maandelijkse rekeningen. Het besparen van energie is niet alleen goed voor je portemonnee, want je kunt ook een kleine verandering laten ontstaan op de aarde. Als we allemaal war zuiniger zouden doen met het verbruiken van energie verpesten we de aarde niet meer zo. Waar je kunt beginnen met het verminderen van je energie verbruik is voor velen een raadsel. In deze blog helpen we daarom graag een handje om de juiste start te kunnen maken.

Neem de benenwagen

Een van de meest milieuonvriendelijke dingen is de auto. De meeste mensen hebben er een en als je niet uitkijkt zijn het er zelfs meer. Hoe dan ook is het beter om te gaan lopen of de fiets te pakken. Daarmee bedoelen we dan niet de elektrische fiets. Hoewel het beter is dan een auto is de accu daarvan vaak niet heel groen. Voor grotere afstanden is het logisch dat je het liefst even de auto in stapt, maar denk er bij kleinere afstanden eens over om de  de benenwagen te pakken. Scheelt zowel geld als energie.

Veranderingen in huis

Ook als je thuis bent en je dagelijkse routine volgt verbruik je hoogstwaarschijnlijk een hoop energie. Veel mensen douchen bijvoorbeeld zo lang dat de badwand zelfs rimpelrandjes krijgt (grapje natuurlijk). Toch is het handig om de kraan ook zo min mogelijk te laten lopen. Zowel onder de douche en bij het tandenpoetsen als tijdens het koken en toiletbezoeken. Heet water uiteraard nog minder dan koud water. Ook je airco, de krultang en dergelijke apparaten kun je beter zo kort mogelijk aan houden. En misschien nog wel een van de belangrijkste dingen: het opladen van je telefoon!

Begin klein

Je hoeft niet meteen zonnepanelen aan te schaffen en andere grote maatregelen te nemen. Met kleine dingen kom je  al een heel eind. Niet zoveel water gebruiken dat de badwand het niet meer tegen kan houden en fietsen in plaats van met de auto kunnen al verandering maken. Vooral goed letten op de lichten en apparaten in huis zullen merkbaar zorgen voor minder energieverbruik. Na een maand is dat waarschijnlijk zelfs te zien op de energierekening. En als een vermindering in de kosten geen goede motivatie is om op je energieverbruik te letten dan weten wij het ook niet meer, Wie weet kun je met al het geld dat je ermee bespaart wel op vakantie! Alleen maar voordelen dus.