Nederlandse groene stroom duurste van Europa, zelf opwekken goedkoper!

De vraag naar duurzame energie van eigen bodem stijgt in rap tempo. De vraag is op dit moment een stuk hoger dan het aanbod, wat de prijs voor groene stroom opvoert. De Nederlandse energiemarkt is nog niet ingespeeld op deze duurzaamheids wens van de consument, wat Hollandse groene energie op dit moment tot het duurste van Europa maakt!

Voorheen kwam een deel van onze groene stroom vanuit Noorwegen. Hetgeen de afgelopen jaren voor oplopende kritiek heeft gezorgd. Met het importeren van groene stroom uit het buitenland bleef de ontwikkeling van windmolenparken of weilanden met zonnepanelen en andere energieopwekkende innovaties uit. De energiemaatschappijen moeten nu alle zeilen bijzetten om meer installaties op eigen bodem te bouwen.
Als consument is er in de tussentijd een andere manier om groen bezig te zijn en wel op je portemonnee te letten!

Investeer in zonnepanelen

De voordelen van zonnepanelen zijn al veel besproken. Grote kans dat er bij een aantal personen uit jouw omgeving zonnepanelen op het dak liggen. Met het opwekken van eigen zonne energie bespaar je niet alleen op de energiekosten, jouw huis neemt ook in waarde toe. Erg handig als je deze later wil verkopen!

en begin met besparen op jouw energierekening.

Stroom terugleveren met zonnepanelen

Wek je meer energie op dan dat je verbruikt? Dan lever je groene stroom terug aan het net. Tot 2020 geldt daarvoor een salderingsregeling waarbij je een bepaald bedrag per teruggeleverde kWh ontvangt. Na 2020 ontvang je een teruglever subsidie voor de stroom die je teruglevert aan het net. Geld verdienen voor energie in plaats van het uitgeven. Wie wil dat nou niet?

Energie aanbieders vergelijken voor de beste besparing

Vul in de energievergelijker jouw voorkeuren in en ontvang passende aanbieding voor jouw energieverbruik.

Overstappen met zonnepanelen werkt iets anders, je vult alleen het energieverbruik in dat overblijft na saldering. Wek je meer stroom op? Dan kies je in onze vergelijker 1 kWh bij stroom. Je ontvangt nu de beste aanbiedingen op basis van de energie die jij opwekt.