Waarom een CV-ketel huren een goed idee is

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op stroom en gas. Zo kun je ervoor zorgen dat de woning goed geïsoleerd is. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden die minder moeite en werk kosten. Zo kunt je bijvoorbeeld een CV-ketel huren. In eerste instantie klinkt dat wat omslachtig. Dat moet ik ook toegeven. Toch kun je door een CV-ketel te huren en niet te kopen aanzienlijk wat besparen. Zowel in stroomkosten als in onkosten. Ben je benieuwd hoe dat precies werkt? Lees dan gerust verder. Vandaag vergelijk ik de voor- en nadelen van een CV-ketel huren tegenover zo’n ketel kopen.

Moeiteloos de nieuwste ketel

Wanneer je een CV-ketel koopt, zit je daar een tijdje aan vast. Ondertussen gebeurt er van alles. Er worden nieuwe technologieën op de markt gebracht. Binnen een mum van tijd is jouw gekochte CV-ketel al ouderwets. Daar komt nog eens bij kijken dat je tevens behoorlijke aanschafkosten hebt betaald voor die inmiddels vervangbare CV-ketel. Zo’n situatie voorkom je natuurlijk liever, zeker wanneer je een beetje milieubewust wil zijn in je stroom en gas verbruik. De oplossing is in dat geval om de CV-ketel te huren. Zo kun je moeiteloos steeds de nieuwste ketel laten installeren bij jou in huis.

De goedkopere optie

Naast het feit dat je voor de nieuwste technologie kunt kiezen, is het huren van een CV-ketel tevens de goedkopere optie. Jij hoeft namelijk voor veel minder onkosten te betalen. Zo zijn de voorrijkosten, de kosten voor onderdelen en het arbeidsloon van de installateur en later de reparateur niet voor jou. Deze zijn allemaal van rekening voor de verhuurder. Alleen de eenmalige installatiekosten worden vaak toegeschreven aan de huurder. Zoals je ziet kun je desondanks nog steeds behoorlijk wat geld besparen door een CV-ketel te huren!

Eenvoudig verhuurder vergelijken

Uiteraard is de eerste stap wanneer je overweegt een CV-ketel te huren het vergelijken van verhuurders. Zelf heb ik daar Huren.nl voor gebruikt. Daar kun je eenvoudig verhuurders vergelijken op basis van zaken die jij belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan de minimale huurperiode en of je de CV-ketel gaat huren of leasen. Dit zijn allemaal dingen waar je zeker rekening mee moet houden. Anders betaal je uiteindelijk alsnog te veel. Let daarbij ook op of je de CV-ketel gaat huren of leasen. Daar zit namelijk stiekem nog een behoorlijk verschil tussen. Al met al kun je wel met zekerheid concluderen dat een CV-ketel huren weldegelijk een goed idee is!